“Jonge mensen laten zien wat er mogelijk is met augmented reality”

“Wij delen onze kennis vanaf dag één. Dat is voor TWNKLS een essentieel onderdeel van onze verantwoordelijkheid richting onze jonge sector, en de mensen die dagelijks hun best doen om meer mogelijk te maken. En voor mij persoonlijk is dit ook een manier om iets terug te geven van de tijd en energie waarmee andere mensen mijn interesse voor technologie hebben gestimuleerd. Al die inspirerende contacten zijn nog steeds een belangrijke drijfveer voor mijn eigen ontdekkingstocht.”

Ontdekken ligt in het hart van onze onderneming.

“De naam TWNKLS is geïnspireerd door de twinkeling in je ogen als je iets spannends en nieuws ontdekt. Om dat gevoel ook op de volgende generatie over te brengen, steunen we al jaren events als Nerds on Stage en Night of the Nerds. Met een aantal andere innovatieve bedrijven laten we jonge mensen zien wat er allemaal mogelijk is met innovatieve technologie. En wat zij kunnen doen om daar hun eigen bijdrage aan te leveren.”

“Ik spreek zelf regelmatig op zulke bijeenkomsten, en wij geven onze medewerkers de tijd dat ook te doen. Persoonlijk vind ik dat directe contact met nieuwsgierige jonge mensen ontzettend leuk, en krijg ik de geïnvesteerde energie direct weer terug in de vorm van inspiratie. Mensen die je inspireert, moet je vervolgens ook de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen. Daarom leveren we ook op verschillende niveaus een bijdrage aan de leertrajecten rond augmented reality.”

“Wij helpen opleidingen om projecten op te zetten, en geven onze mensen tijd om deel te nemen aan projectgroepen, beoordelingscommissies en masterclasses. Zo zien we nu hoe de eerste projecten langzamerhand veranderen in leerrichtingen, minors en majors. Onlangs kregen we hier de eerste stagiaire die een paar jaar geleden op een van onze events geïnteresseerd raakte in augmented reality. Het geeft heel veel voldoening om de cirkel op die manier te zien sluiten.”

Gerben Harmsen, oprichter TWNKLS
Rotterdam, 15 augustus 2018