Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality is een techniek waarmee digitale objecten gevisualiseerd worden in de werkelijke echte omgeving, bijvoorbeeld door iets te laten zien op een foto of camerabeeld. Lees meer over wat Augmented Reality is op onze blog.

Hoe werkt Augmented Reality?

Augmented Reality bestaat uit 2 componenten; herkenning en visualisatie. Door middel van Computer Vision en de camera herkent het systeem een object of marker in de werkelijkheid, waarna door visualisatie een laag over de werkelijkheid geprojecteerd kan worden. Voor meer technische informatie over de werking, zie deze pagina.

Wat is het verschil tussen Augmented Reality en Virtual Reality?

Augmented Reality visualiseert objecten in je werkelijkheid, je ziet en staat dus nog steeds in de werkelijkheid. Bij Virtual Reality word je compleet uit de werkelijkheid weggenomen en zie je een andere ‘wereld’ via een VR-bril.

Wat heb je nodig voor Augmented Reality?

Wat je nodig hebt voor Augmented Reality hangt af van de toepassing. In de praktijk heb je altijd een device (laptop, tablet of smartphone) nodig, eventueel aangevuld met een AR-bril. 

Wat zijn voorbeelden van AR?

  • Guided Selling
  • AR-guided tours
  • AR Portals
  • Lead Management
  • Aansturen van machines
  • Onderhoud en reparatie
  • Assemblage
  • Training en opleiding

Meer weten over deze begrippen die de toekomst gaan bepalen? Lees onze whitepapers!

Wat levert het gebruik van Augmented Reality op?

Een next level klant ervaring of een grote slag in efficiency. In bijna ieder vakgebied zijn toepassingen te vinden. Zie onze solutions pagina voor een hoogover beeld. Heeft u een idee voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op! Graag kijken onze specialisten vrijblijvend mee naar of, en zo ja, hoe Augmented Reality jou verder zou kunnen helpen.

Wat kost het om te beginnen met Augmented Reality?

De kosten hangen af van de applicatie en de gebruikte technologieën. Belangrijke aspecten zijn: Het UX Design, AR tracking /Computer vision technologie, licencies, hardware en beheer van het systeem. Reken voor een goede en waardevolle applicatie op minstens 50.000 euro.

Hoe begint een AR project?

Na een eerste kennismaking en eventueel een haalbaarheidstoets duiiken we dieper in de usecase. Dit doen in een AR Design workshop waarbij we samen met de klant in een cross functional team langs de verschillende aspecten gaan van de AR oplossing. Veel inspiratie, brainstormen, schetsen, low fidelity prototypes maken en pitches. Met als resultaat een lijst aan geprioriteerde functionaliteiten.  Want die is weer nodig om te bepalen wat te resources gaan zijn die nodig zijn om de AR development te gaan starten.

Augmented Reality is alleen leuk voor de wow-factor.

Hoewel je met AR zeker een wow-effect kunt creëren die erg ver reikt, zit de grootste waarde in de toepassingen die bedrijfsprocessen versimpelen en sneller/nauwkeuriger laten verlopen. Hier kunnen vele kosten bespaard worden en het kan de klantervaring sterk verbeteren. Veel klantencases mogen we niet delen dat zegt al wel genoeg. Toch een case zien met impact? Bekijk dan onze Otolift-case.

Wat heb ik/kan ik met Augmented Reality?

Als marketeer zul je ervaren dat de lijnen tussen productie en klant korter worden. Marketing en sales is veel klantgerichter en er is meer tijd om daadwerkelijk te besteden aan de klant, in plaats van administratieve handelingen.
Als field consultant ervaar je dat elk consult bij de klant minder tijd kost en een stuk soepeler loopt, qua opmeten of voorbeelden voorleggen. Als productiemedewerker kun je doordat je op het goede moment, op de goede plek de juist instructies krijgt, veel efficiënter en productiever produceren.

Bedankt voor het lezen van onze FAQ. Wat nu?

We geloven in co creatie. Onze AR kennis gecombineerd met de klant zijn domein en markt kennis. Als dit samen komt  in gesprekken en de daarvoor ontworpen AR Design workshop leidt dat altijd tot hele gave toepassingen. Dus ben je een innovator, een kartrekker en wil je de mogelijkheden verkennen wat AR kan betekenen voor jour organisatie? Misschien heb je al een idee en wil je weten of het haalbaar is? Dan is het heel simpel, neem contact op met Erik.

Erik Sips
Accountmanager
[email protected]