Otolift’s AR-meettool verbetert de service en verkort de sales cycle

Mensen die een stoellift bestellen, handelen vaak vanuit (medisch) urgente noodzaak. Dankzij zijn nieuwe AR-applicatie brengt Otolift de gehele sales cycle terug van 36 dagen naar 48 uur. Het voorheen complexe inmeetproces is nu een kwestie van minuten in plaats van uren. Door uitsluiting van meetfouten bespaart Otolift bovendien fors op uitval. Omdat verkopers hun klanten visueel kunnen inspireren, is hun gemiddeld aantal klantbezoeken per verkoop met 50 procent afgenomen.

Breng complexe processen terug tot eenvoudige handelingen

Het inmeten van een stoellift in een trapportaal was een complex proces, dat alleen door gespecialiseerde medewerkers kon worden verricht. Nu hoeft een verkoper alleen nog maar enkele markers te plaatsen, en een serie foto’s te maken met zijn tablet.Zo breng je een complex (meet)proces terug tot een eenvoudige serie handelingen die iedereen eenvoudig kan uitvoeren.

Reduceer de kans op fouten en hoge uitvalkosten tot nul

Fouten maken is menselijk, zeker bij het verrichten van een complex (meet)proces. Dankzij beeldherkenning en fotogeometrie meet een verkoper met tablet de dimensies voor een geplande stoellift nu binnen twintig minuten op. Doordat software elke afzonderlijke controleert zijn fouten vrijwel uitgesloten. Zo voorkom je hoge meerkosten en negatieve discussies over aansprakelijkheid.

Laat de klant een geïnformeerde keuze maken

Een stoellift is een emotioneel beladen ‘once in a life time’ aankoop, die je niet zomaar uit een folder koopt. Verkopers hadden daarom vaak meerdere huisbezoeken nodig om de koper te overtuigen. Dankzij de nieuwe AR-app kunnen zij klanten nu een levensechte 3D weergave van de lift in hun woning tonen waarmee alle vragen worden beantwoord over of het staat ja of nee. Daarmee trekken ze kopers gemiddeld twee keer zo snel over de streep.

Stroomlijn processen en vereenvoudig productie en installatie

Verkopers meten de dimensies voor een nieuwe traplift door een serie foto’s te maken. Via een internet stuurt de tablet deze 3D meting direct door naar de fabriek. Daar kunnen engineers nu binnen uren in plaats van weken aan de slag. Door een nieuw systeem met vooraf geproduceerde onderdelen kan 95 procent van alle liften nu binnen dagen in plaats van maanden worden geplaatst.

Word jij de nieuwe Otolift?

Eerst web, toen mobile, nu Augmented Reality. Hoe ga jij er van profiteren?

“Klanten zien direct het resultaat en krijgen een goed beeld van hoe een lift er daadwerkelijk, in hun eigen huis, eruit komt te zien. Je hebt maar één kans als je bij de mensen thuis bent. Met de AR sales support tool van TWNKLS benutten we die optimaal. “

Andre Ooms, Managing Director, Otolift trapliften

Wil je weten hoe jij meer exposure genereert en meer gaat verkopen met AR? Daarvoor hebben we een mooie whitepaper geschreven. Daarin vertellen we je wat de 8 manieren zijn hoe AR écht iets kan toevoegen aan je marketing campagnes en sales proces. Klik op deze link om naar de whitepaper pagina te gaan.

Awards & nominaties

Mobile Marketing Association 2013

Best mobile platform

Amsterdam (NL)

Augmented World Expo 2013

Best business application

Santa Clara (USA)