Het Mauritshuis in Den Haag is een wereldberoemd museum met de beste Nederlandse schilders. Maar het heeft ook de Gouden Zaal, een sierlijke ruimte vol met exclusieve schilderijen van Giovanni Antonio Pellegrini. Met augmented reality kunnen bezoekers het restauratieproces opnieuw beleven en de creatie van de kunstenaar ervaren. Het twee jaar durende herstelproces, samengevat in 15 minuten speeltijd.

Met behulp van onze augmented reality-app plaatst de bezoeker zichzelf op de bestuurdersstoel van het restauratieproces. Zie hoe het plafond wegvalt en het plafond van de Gouden Zaal openbreekt en je een imponerende voorstelling krijgt van de Verlichting.

Augmented reality in een museum is een geavanceerde combinatie

Werken in zo’n buitengewone ruimte vormde enkele grote uitdagingen voor een app met Augmented Reality. De huidige AR-technologie is niet geschikt voor grotere ruimtes, weinig of veranderende verlichting of reflecterende oppervlakken – precies wat gangbaar is voor een museum. TWNKLS besloot om die uitdaging aan te gaan en een geavanceerde nieuwe manier te creëren om zonder markers de ruimte te herkennen. Dit stelt ons in staat om een ​​getrouwe 3D-weergave te tonen in een hele reeks situaties zonder de omgeving aan te tasten. Deze eigen technologie van TWNKLS is een belangrijke doorbraak in AR voor binnenruimtes en is veel belovend voor toekomstige AR-ervaringen.

Word jij het nieuwe Mauritshuis?

Eerst web, toen mobile, nu Augmented Reality.

Hoe ga jij er van profiteren? Bijvoorbeeld door AR-guided tours waarmee je gasten of winkelbezoekers een extra ervaringslaag bied.

Wil je weten hoe jij meer exposure genereert en meer gaat verkopen met AR? Daarvoor hebben we een mooie whitepaper geschreven. Daarin vertellen we je wat de 8 manieren zijn hoe AR écht iets kan toevoegen aan je marketing campagnes en sales proces. Klik op deze link om naar de whitepaper pagina te gaan.