3.800.000+

App downloads

The most popular non-gaming AR app on iOS worldwide

9

Development weeks

For the initial live version on iOS

4.000+

IKEA products

Published through our 3D conversion pipeline

35

Available regions

Localized in over 50 languages

IKEA plaatst inspiratie in het hart van de huiskamer met augmented reality

Met de Place-app dicht IKEA in één klap het gat tussen de fysieke en digitale klantreis. Via de app plaatsen nu al meer dan 3,8 miljoen klanten hun selectie uit een ruim 4.000 meubels tellend assortiment direct in hun persoonlijke leefomgeving. Met een simpele swipe zien ze of hun meubel past, en welke uitvoering het beste aansluit op hun bestaande interieur. Zo geeft ’s werelds meest succesvolle non-game app gebruikers zowel online als offline een krachtige prikkel om tot aankoop over te gaan. Zelf proberen?

Een hechte samenwerking tussen IKEA en TWNKLS

Al sinds 2016 werkt IKEA samen met TWNKLS. Door de hechte samenwerking met Apple kregen TWNKLS en IKEA als een van de eerste toegang toegang tot het revolutionaire ARKit. Snel zagen alle partijen in hoe het plaatsen van virtuele meubels in je kamer het enorme potentieel in van ARKit liet zien. Daarom werd TWNKLS gevraagd om IKEA Place als een van de launching apps te ontwikkelen voor de lancering van ARKit en iOS 11 in september 2017. Wij gingen de uitdaging aan en hebben onder een moordende deadline van slechts 9 weken IKEA Place ontwikkeld en gelanceerd aan een miljoenenpubliek.

Maak ook het verschil

Door 8 jaren van pionieren in de AR-markt heeft TWNKLS veel bedrijven begeleid bij hun eerste stappen in de wereld van AR. Van kleinschalige projecten tot wereldwijde benchmarks zoals IKEA Place. We weten wat tot de verbeelding spreekt en, nog belangrijker, wat het verschil maakt bij de uitvoering. Vraagt u zich af hoe AR zich kan onderscheiden van de concurrentie? We bieden u graag een AR-workshops op maat aan.

Awards & Nominaties

Augmented World Expo 2018

Auggie for Best consumer app

London (UK)

Creative Circle Awards 2018

Gold award for Use of Technology

London (UK)

D&AD Wooden Pencil 2018

Digital Design / User Experience Design

London (UK)

Creative Circle Awards 2018

Gold award for UX Design

London (UK)

DIA Awards 2018

Golden Dutch Interactive Award “New Interfaces”

Santa Clara (USA)

In de media

Engadged
Harvard
Wired
The Verge
FastCompany

Visual search, zoeken op basis van je gemaakte foto

Sinds de lancering wordt de app continu verder verbeterd, waarbij bijvoorbeeld de lancering voor Android en een van de eerste implementaties van Visual Search er boven uit steken. De Visual Search functie gebruik deep learning technologie, en stelt je in staat om meubels te zoeken op basis van je gemaakte foto’s. Zie in de video hoe dat werkt.

                                       

Maak innovatieve AR-technologie eenvoudig toegankelijk

Wereldwijd maken miljoenen consumenten voor de eerste keer kennis met augmented reality. Om de belofte van een persoonlijke en inspirerende gebruikerservaring waar te maken, is een laagdrempelige gebruiksomgeving essentieel. Dankzij aanwijzingen met heldere 2D animatie en een conversational interface gebruik je de IKEA Place-app zonder een seconde te hoeven nadenken.

Vertaal elk assortiment snel en efficiënt in aantrekkelijke augmented reality

De rekenkracht van mobiele devices schiet meestal te kort om de zware bestanden van 3D modellen in een aantrekkelijke AR-ervaring te vertalen. Dankzij de ontwikkeling van slimme tools is het toch mogelijk deze (CAD)modellen snel en efficiënt in hanteerbare data te transformeren. Zo vertaal je ook een zeer groot assortiment in relatief korte tijd in een aantrekkelijke serie AR-ervaringen.

Word jij de nieuwe IKEA?

Eerst web, toen mobile, nu Augmented Reality.

Hoe ga jij er van profiteren? Alleen IKEA Place heeft al meer dan 3 miljoen downloads in meer dan 52 landen. Wil je weten hoe jij meer exposure genereert en meer gaat verkopen met AR?

Daarvoor hebben we een mooie whitepaper geschreven. Daarin vertellen we je wat de 8 manieren zijn hoe AR écht iets kan toevoegen aan je marketing campagnes en sales proces. Klik op deze link om naar de whitepaper pagina te gaan.

Zeer inspirerend om te zien dat een Nederlands bedrijf erin slaagt om in een internationale setting en in zo’n kort tijdsbestek van acht weken deze kwaliteit te leveren. Dit is een benchmark AR interface, een inspiratie voor de hele markt

Jury DIA awards

Core solutions & technologies

Om de inspirerende 3D content van IKEA in de huiskamer van de klant te plaatsen, maakten we onder meer gebruik van de volgende technologieën:

AR Kit

AR Core

Objectherkenning

Lees meer

Horizontal plane tracking

Lees meer