De Dutch Design Award jury beloont ‘Augmented Blueware’ met een Dutch Design Award 2018. Ze prijzen de nauwe samenwerking van de drie partners Royal Delft, TWNKLS| augmented reality en FLEX/design. Dit resulteerde in de ontwikkeling van een uniek concept; Augmented Blueware, een exclusief servies, voorzien van de decoraties van een unieke, handbeschilderde Delfts Blauwe vaas.

Een tweedelig AR-uitdaging.

In tegenstelling tot de 3D modellering die normaal gesproken wordt gebruikt in AR, wordt nu de content gebruikt die is geschilderd op een vaas. Om deze schildering te kunnen gebruiken, ontwikkelde TWNKLS daarom een scan die ervoor zorgt dat een specialist de decoratie van het volledige oppervlak van een Delfts Blauwe vaas kan afhalen en vervolgens kan uitvouwen als een platte, digitale kaart.

Deel twee van de uitdaging is de augmented reality ervaring zelf. Waarbij de gebruiker naar een blanco servies kijkt, maar door het tablet kijkend, kan de gebruiker zien hoe het servies eruit komt te zien wanneer deze gedecoreerd zou zijn door Royal Delft. Voor deze AR-ervaring hebben we marker tracking gebruikt.

Zie de video hieronder om het scanproces te bekijken en een voorproefje te krijgen van de Augmented Blueware ervaring.

Bedenk jij de nieuwe Augmented Blueware?

Eerst web, toen mobile, nu Augmented Reality.

Hoe ga jij er van profiteren? Bijvoorbeeld door AR-guided tours? Waarmee je gasten of winkelbezoekers een extra ervaringslaag bied.

Wil je weten hoe jij meer exposure genereert en meer gaat verkopen met AR? Daarvoor hebben we een mooie whitepaper geschreven. Daarin vertellen we je wat de 8 manieren zijn hoe AR écht iets kan toevoegen aan je marketing campagnes en sales proces. Klik op deze link om naar de whitepaper pagina te gaan.

“TWNKLS heeft gezorgd voor onze grootste innovatie sinds 1653. Dankzij hen kunnen wij de toekomst inspringen en klanten bereiken die voorheen over ons heen zouden kijken. Niet voor niets hebben we een Dutch Design Award gewonnen.” 

Joffrey Walonker, Design Manager Royal Delft