Wat is Remote collaboration?

Wilt u uw operator efficiënt en foutloos laten werken? Dan is Remote collaboration de oplossing voor u. Operators moeten immers steeds vaker omgaan met complexe taken en grote hoeveelheden informatie, met mogelijke fouten als gevolg. Daarnaast is er een tekort aan technisch gekwalificeerd personeel. Er is dus een groot belang dat de operators snel kunnen (gaan) werken en de klus is één keer gedaan krijgen.

remote assistence AR Slimme bril

Hoe werkt Remote collaboration

Remote Collaboration zorgt ervoor u met collega’s kunt meekijken en dat je elkaar kan voorzien van informatie via voice of een klein display. Remote Collaboration gezien als één van de drijfveren achter Industry 4.0 omdat het slagingspercentage van monteur bezoek significant wordt verhoogd. Remote Collaboration biedt ondersteuning bij:

  • Operationele activiteiten
  •  Maintenance en repair
  •  Foutafhandeling
  •  Aftoetsen en schouwen.
  •  Training op afstand

De resultaten zijn indrukwekkend: tot 90% minder foutkosten en 30% hogere werk efficiëntie. Er zijn meerdere Remote Collaboration toepassingen op de markt, maar tot nu toe bood geen enkele hiervan de mix van vooruitstrevende functionaliteit, flexibiliteit, en toegankelijkheid. Daarom hebben de experts van TWNKLS het Remote Assistance platform (STAR) gecreëerd. Onze project in de zorg heeft tot positieve resultaten geleid. 

Functionaliteiten Remote collaboration

TWNKLS STAR is een applicatie waarmee een operator kan communiceren met een expert op afstand. Doordat het TWNKLS STAR platform een webapplicatie is hoeft u geen omslachtige applicaties te installeren bij al uw operators: slechts een simpel linkje is genoeg om een gesprek te starten.
Wanneer de operator en expert met elkaar in verbinding zijn kan de expert live meekijken met de operator, met hem praten, en hem beelden en bestanden sturen om zijn taak te versimpelen. Zelfs het live annoteren van de operator zijn beeld kan worden ingezet om zo simpel en effectief te communiceren. Het is alsof u ernaast staat.

Het TWNKLS STAR Remote Collaboration platform verschilt van haar concurrenten doordat het een modulair platform is. Hierbij is er een vaste kern van functionaliteiten die met extra modules kan worden uitgebreid. Denk hierbij aan support voor meerdere gebruikers per call, het op afstand creeeren van een 3D reconstructie van een ruimte, of indoor navigatie. Hierdoor heeft u de voordelen van kant en klare oplossing met de flexiliteit van een maatwerktraject. U zit dus niet vast aan een rigide pakket, maar kan STAR samenstellen om het optimale effect te leveren voor uw operator. En mocht u een functionaliteit willen die nog niet tot de standaardopties behoort heeft TWNKLS de expertise om die speciaal voor u te ontwikkelen. Het TWNKLS STAR-platform is gemaakt om een klant de voordelen van augmented reality en Remote Collaboration te bieden zonder u vast te ketenen aan een vaste oplossing. Dat betekent voor u geen vendor lock-in, maar wel volledige voordelen voor u en uw werknemers.

Klik hier voor de gratis AR Management handleiding en leer de essentials die nodig zijn voor het bouwen van een sterke Augmented Reality-strategie.

Technologie achter Remote collaboration

De Next Gen Tracker vormt de technologische basis van het STAR-platform. Het bestaat uit een modulair systeem dat is ontworpen om robuuste tracking voor elke situatie te bieden. In plaats van slechts één methode van tracking te gebruiken, biedt TWNKLS een multimodaal trackingplatform dat zowel onze eigen als externe trackingmethoden implementeert om om te gaan met uitdagende, reële situaties. Dit platform wordt breed gedragen over veel verschillende toepassingsgebieden. Toekomstige uitbreidingen zullen het systeem alleen maar versterken. De modulaire opzet biedt support voor een breed scala aan mobiele- en wearable devices, en een optimale tracking voor elk moment. U kunt dus zelf bepalen welke hardware het beste werkt voor uw situatie. Deze platformonafhankelijke en apparaat onafhankelijke tracking-agnostische benadering is uniek in de wereld en zorgt voor een robuuste en toekomstbestendige technische basis voor uw bedrijf.

Overzicht voordelen TWNKLS Remote collaboration platform?

  • Snel en eenvoudig communiceren met een flexibele web applicatie.
  • Unieke functionaliteiten helpen u het meest uit uw operator te halen.
  • Modulair en uitbreidbaar voor de optimale effect.
  • Te gebruiken voor vele verschillende devices.
  • Totaaloplossing inclusief implementatie in uw bedrijfsproces.

Aan de slag met STAR

TWNKLS weet uit ervaring dat succesvol werken met Remote Collaboration om meer gaat dan alleen een toepassing. TWNKLS is uniek in dat wij u helpen de complete STAR applicatie in uw bedrijfsprocessen te integreren. Wij kunnen bouwen op meerdere sterke partners die ons helpen bij het verzorgen van bijvoorbeeld connectiviteit, aansluiting op uw ERP en CMS systemen, of het omgaan met veiligheidsprotocollen.
Onze connectiviteitspartner Lumiad verzorgt nu al de complete databehoefte voor bedrijven als Total en het Rijksmuseum. Voor integratie van bijvoorbeeld SAP systemen kan onze partner Quinso u helpen. TWNKLS biedt uiteraard ook technische support wanneer uw STAR implementatie operationeel is. Door onze bewezen aanpak komt u nooit voor verrassingen te staan.


Dus neem contact op met TWNKLS, en boek een inspiratie sessie waarin we samen vrijblijvend kijken of ook bij u Remote collaboration een verschil gaat maken.