Nauwkeurige 3D scanning

Een digitale versie van een fysiek object, oppervlak of omgeving kent veel verschillende toepassingen. Met dit 3D bestand kun je bijvoorbeeld een kloon van het object produceren, snel een plaats delict in 3D vangen, of snel en effectief objecten opmeten. Om dat mogelijk te maken moet je dit fysieke object, oppervlak of omgeving eerst accuraat kunnen scannen.

TWNKLS gepatenteerde SLAM techniek kan bijvoorbeeld ruimtes accuraat inscannen en opmeten met maximaal 0,2% afwijking. Eerste stap in dit proces is het plaatsen van een of meerdere markers. De gebruikte software kan hiermee de locatie en de schaal van het te scannen object of oppervlak bepalen. Tijdens het scannen verzamel je stapsgewijs de precieze onderlinge locatie van deze markers.

Dit proces is niet alleen sneller en accurater dan handmatig meten, maar gebeurt ook zonder gespecialiseerde apparatuur. De camera van een moderne tablet of telefoon volstaat hiervoor. Door het toevoegen van andere scanapparatuur (bijvoorbeeld een 3D sensor of laser) kun je maak de scan nog gedetailleerder maken, en bijvoorbeeld ook kleinere objecten inscannen.

3D scanning and measurement