Horizontal & vertical plane tracking

Een belangrijk doel van augmented reality is het projecteren van virtuele 3D objecten in je fysieke omgeving. Om een omgeving als projectiescherm te kunnen gebruiken, moet je die eerst nauwkeurig in kaart brengen. Daarvoor kun je de camera van je mobiele telefoon of tablet gebruiken. Elke seconde beeld die je hiermee genereert bestaat uit 60 afzonderlijke beelden, ofwel video frames.

De plane tracking software zoekt per frame naar onderscheidende waardepunten in het beeld, zogeheten feature points. Waardevolle punten liggen bijvoorbeeld op de contouren van objecten, en de scheidslijnen tussen verschillende vlakken. Deze punten worden van frame tot frame vastgelegd, en zo ook in bewegend beeld gevolgd.

Door de camera te bewegen verkrijgt de software ook meer informatie over de onderlinge samenhang tussen de verschillende punten in de totale puntenwolk, ofwel pointcloud. Door deze data te combineren met informatie uit sensoren van je mobiele device (bijvoorbeeld kompas of accelerometer) identificeren slimme algoritmes de horizontale en verticale vlakken in een ruimte, en hun onderlinge samenhang.

Horizontal plane tracking