3D model tracking

Augmented reality maakt het mogelijk om informatie als digitale laag op een fysiek object te plaatsen. Als je deze digitale informatielaag als 3D weergeeft, kun je de illusie creëren dat je als het ware ‘in het object kijkt’. Een van de belangrijke voorwaarden voor het creëren van dit effect is dat het object en de augmentatie precies goed op elkaar zitten. Daarom wil je precies weten waar het object is.

Dit inzicht kan ontstaan door het live beeld van het object te vergelijken met bijvoorbeeld een 3D CAD-model. Een positieve identificatie volgt als voldoende features en beeldlijnen corresponderen met dezelfde features in het model. Door koppeling van sensorinformatie uit je mobiele device kun je daarna ook de exacte positie van de camera ten opzichte van het object bepalen.

Na deze eerste identificatie blijft het mobiele device de onderlinge afstand en positie van camera en object daarna herberekenen. Dit maakt zeer realistische en meeslepende interactie tussen de virtuele en fysieke wereld mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld om het object heenlopen, en doorlopend de relevante digitale informatie op het object blijven projecteren.

3D CAD model tracking