3D conversion pipeline

3D (CAD) modellen staan aan de basis van veel processen. Denk aan BIM-modellen, technische modellen, maar ook aan gedetailleerde rendermodellen. De rekenkracht van mobiele devices schiet doorgaans tekort om deze omvangrijke modellen in een aantrekkelijke augmented reality ervaring weer te geven. Daarom moet je eerst een lichter databestand maken, met daarin alleen de voor realistische AR benodigde informatie. Onze conversie pipeline maakt dat geautomatiseerd mogelijk.

De eerste stap is het selecteren van de benodigde (meta)data uit het originele 3D model (bijvoorbeeld uit een 3DSMAX bestand bij IKEA). Daarbij vertalen we hier ook omvangrijke data-onderdelen over bijvoorbeeld materiaalkeuze in lichte code, die alleen de visuele eigenschappen definieert. Hierdoor is het resultaat minder complex, maar toch van hoge visuele kwaliteit.

Zowel het ophalen van de 3D bestanden uit de database van de klant als de bewerking zijn geautomatiseerd. Dat betekent dat de pipeline snel en effectief grote aantallen bestanden kan vertalen. Door ingebouwde reviewmogelijkheden heeft de klant echter altijd de vinger aan de pols. Pas na een OK van de klant vertalen we het model naar het definitieve model voor mobiele devices.

3D Pipeline square