Pellegrini App voor Mauritshuis gelanceerd op Shell Ecomarathon

Categories:General, Technology

Oude schilderijen en moderne techniek – wat hebben die met elkaar te maken?
In het Mauritshuis in Den Haag zijn de 18de-eeuwse schilderijen van Giovanni Antonio Pellegrini gerestaureerd. Daarbij zijn de modernste onderzoekstechnieken gebruikt. Welke? Je ontdekt het in de Pellegrini app. Kom naar de Gouden Zaal van het Mauritshuis, beantwoord de vragen in de app en je wordt beloond met een visueel spektakel. Het plafond begint te kraken … De Pellegrini app is er in het Nederlands en het Engels.

twnkls_Mauritshuis_Pellegrini_Shell_Augmented-reality_app

Baanbrekende Augmented Reality
Standaard AR toepassingen zijn slecht te gebruiken in grotere ruimtes, bij wisselende lichtomstandigheden en bij reflecterende oppervlaktes zoals in musea en in historische gebouwen. De Nederlandse start-up TWNKLS heeft een grensverleggende vorm van technologie ontwikkeld om de zaal te herkennen en te tracken gebaseerd op Edge Based Tracking. Zo is het mogelijk om een extra 3D laag over de werkelijkheid te tonen. Deze technologie betekent een belangrijke doorbraak voor het bredere gebruik van AR binnen ruimtes.

Over de Gouden Zaal van het Mauritshuis
In september 2012 begon het Mauritshuis aan de restauratie van schilderijen die de Venetiaanse schilder Pellegrini in de 18e eeuw voor het Mauritshuis heeft vervaardigd. De restauratie vond plaats in samenwerking met Royal Dutch Shell.Inmiddels schitteren deze schilderijen weer in onze Gouden Zaal.

Tijdens de Shell Ecomarathon is de Pellegrini App voor het eerst aan het publiek getoond, vanaf nu kun je de App ook downloaden voor Android en iOS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 10 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)